PROJECTES EUROPEUS: ERASMUS+

Els projectes europeus (Servei Voluntari Europeu i Cos Europeu de Solidaritat) pertanyen al programa ERASMUS+: Joventut de la Unió Europea, en el qual participa l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques.

 

Què és ERASMUS+: Servei Voluntari Europeu i Cos Europeu de Solidaritat?

El Servei Voluntari Europeu és el programa que permet a joves com tu fer part d'un projecte de voluntariat en un altre país europeu o associat, amb una durada d'entre 2 i 12 mesos. El voluntariat pot ser sobre temes d'infància, joventut, tecnologies, comunicació, medi ambient, art, esports, etc.

 

El Cos Europeu de Solidaritat és la nova base de dades que facilita l'accés a l'SVE (projectes de voluntariat individuals) i altres accions com ara:

- Projectes de voluntariat locals, nacionals i internacionals (individuals i en grup)

- Projectes solidaris: iniciatives juvenils (activitat de voluntariat iniciada des d'un grup de persones per a una millora local o nacional)

- Projectes d'ocupació i pràctiques (nacional i internacional)

 

Per a participar-hi, has de registrar el teu currículum i experiència personal a una base de dades que permet cercar projectes europeus (voluntariat, beques, feina, etc.) i ser trobat per entitats europees que cerquin el teu perfil.

 

Els projectes europeus són una experiència que obre ments, que ofereix l'oportunitat d'estar en contacte amb cultures diferents i d'aprendre idiomes, i que permet créixer tant en l'àmbit personal com en el professional.

 

Quins requisits has de complir per ser voluntari?

- Tenir entre 17 i 30 anys.
- Residir legalment en un estat de la UE o país associat.
- Estar obert a conèixer noves cultures i noves persones.
- I el més important, tenir una gran motivació i moltes ganes d'implicar-te en el projecte que triïs.

Durada dels projectes: entre 2 i 12 mesos


Temes dels projectes: art i cultura, infància, joventut, persones majors, esports, activitats de temps lliure, implicació civil, cultura i creativitat, noves tecnologies, medi ambient i molt més!

 

Què t'ofereix l'SVE?

La participació durant el projecte SVE inclou:


- Allotjament
- Manutenció
- Tutorització (seguiment)
- Transport local
- Transport internacional
- Assegurança mèdica
- Doblers de butxaca
- Pla de treball i vacances
- Formacions/avaluacions
- Acord d'activitat
- Youthpass / Certificat Cos Europeu de Solidaritat

 

Què t'ofereix el CES?

Registrar-te a una base de dades europea que permetrà que els projectes i entitats de voluntariat, feina i beques puguin contactar amb tu! 

 

Què t'oferim des del CUC?

L'experiència de voluntariat és un procés complex que se simplifica per als joves mitjançant organitzacions formades i preparades per oferir suport als qui cerquen projectes i per rebre voluntaris (entitat de suport: CUC; i entitat d'acollida: la que duu a terme el projecte que t'agrada). Al CUC estam preparats per oferir aquest suport i preparam els joves individualment o en grup en funció de les seves necessitats.

 

Donam suport individual a cada jove que vulgui rebre més informació sobre els programes europeus i realitzam el seguiment de les candidatures i la recerca de projectes de voluntariat. Si vols rebre informació de la resta d'accions de feina i beques contacta amb nosaltres (+).

 

Durant els tallers pràctics de recerca de projectes de voluntariat* t'ajudam a preparar la documentació (CV i carta de motivació), per enviar als projectes europeus, i a registrar-te a la base de dades del Cos Europeu de Solidaritat.*

*Els primers deu minuts del taller es dediquen a una assessoria explicativa.

 

 

 

Consulta la data del proper taller de recerca de projectes de voluntariat (+)

Aquí trobaràs enllaços d'interès:

Aquí trobaràs eines per preparar la teva documentació:

Demana'n més informació. (+)

ON ÉS EL CUC?

C/ de la Ginesta 7
07181  Bendinat- Calvià

Telèfon: 971 40 20 68

Adreça electrònica:

cuc@calvia.com

HORARI DE MAIG

 

De dilluns a diumenge:

de 9 h a 14 h i de 16 h a 20 h 

 

TANCAT: DIA 1

Tweets de CUC @CUCalvia
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Ajuntament de Calvià - Institut Municipal d'Educació i Biblioteques de Calvià Centre Universitari de Calvià C/ de la Ginesta, 7- 07181 Bendinat Tel: 971 40 20 68